donderdag 7 juni 2012

Schuldig!


Misschien herken je dit gevoel?    Je voelt je schuldig omdat je……....nu je het moeilijk hebt, bijvoorbeeld met je examens, je ineens gaat bidden of God je wilt helpen! Je hebt hem anders ook nooit nodig!

Misschien herken je dit gevoel?    Je durft zelfs niet te bidden tot God en te vragen of hij je wil helpen omdat je ……….nu er tegenslag is, je ineens naar God op zoek bent, terwijl je dat normaal ook nooit doet!

Misschien herken je dit gevoel?     Je bent het niet waard dat God aandacht aan je besteedt omdat je……….. nu je alleen bent, je ineens met God wilt praten, terwijl je daar ander nooit tijd voor hebt!

Als je één van deze gevoelens herkent, dan moet je eens aan het verhaal van de verloren zoon denken. Hij kende ook al die gevoelens. Hij voelde zich schuldig, hij durfde het niet te vragen, hij was alleen en dacht dat hij niks waard was. Maar kijk eens hoe zijn vader reageert! Die stond al op de uitkijk, te wachten op het moment dat zijn zoon terug zou keren. En toen was er feest! (Lucas 15:11-32).

Zo gaat God ook met jou en mij om! Hij staat al op de uitkijk! Hij wacht op het moment dat jij weer bij Hem komt en Hij weer een Vader voor jou kan zijn!
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten